Alimlər hesab edirlər ki, balıq sağlam qidalanmanın açarıdır. Balıq zülal və omeqa-3 yağ turşuları, vitaminlər və minerallar kimi digər qidalarla zəngin olduğu üçün sağlam pəhrizin mühüm tərkib hissəsidir. İmmunitet sistemini, sağlam ürəyi, sümükləri, əzələləri və sinir sistemini gücləndirməyə kömək edir.
Asayis.az Lent.az-a istinadən hansı balığın yemək daha yaxşı olduğunu müəyyən edib.
Fərqli balıq növləri fərqli qida tərkibinə malikdir. Məsələn, qızılbalıq və skumbriya kimi yağlı balıqlarda ürək sağlamlığı və digər orqan sağlamlığı üçün faydalı olan yüksək səviyyədə omeqa-3 yağ turşuları var. Bununla belə, kambala kimi yağsız ağ balıqlar da protein və digər qida maddələrində yüksəkdir.
Ən sağlam balıqlardan bəzilərinə sardina, skumbriya, hamsi, qızılbalıq, siyənək, alabalıq və tuna daxildir. Onlar zülal, omeqa-3 yağ turşuları, vitaminlər və minerallarla zəngindir, bu da onları sağlam pəhriz üçün əla seçim edir.
Ancaq balıq istehlak edərkən mümkün yan təsirlərdən və risklərdən xəbərdar olmalısınız. Bəzi insanlarda dəri səpgiləri, ürəkbulanma və digər simptomlara səbəb olan balıq allergenləri olur. Bundan əlavə, bəzi balıq növlərində civə və digər zəhərli maddələr var. Buna görə də xüsusilə, hamiləlik dövründə böyük və yaşlı balıqların istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur.
Bəzi risklərə baxmayaraq, balıq yemək düzgün həyata keçirildiyi təqdirdə sağlam həyat tərzinin və pəhrizin bir hissəsidir.